keskiviikko 13. tammikuuta 2016

#12: Eläinten lopetuslainsäädäntö ja teurastus -luento omalta kotikoneelta käsin

Kuuntelen parhaillaan luentoa eläinten lopetuslainsäädännöstä ja teurastuksesta netin välityksellä. Pystyn seuraamaan samalla myös aiheeseen liittyvää materiaalia tietokoneen näytöltä. Luentotilaisuus järjestetään Joensuussa Aikuisopiston tiloissa eläintenhoitoalan opiskelijoille, mutta tämä kotikoneen kautta opiskelu on mielestäni varsin hyvä ja toimiva vaihtoehto. Ilmeisesti noin puolet opiskelijoista seuraa luentoa netin välityksellä. Kävin heti aamulenkin jälkeen nopeasti kaupassa ostamassa evästä tämän kolmituntisen (9-12) luennon ajaksi. 

Teoriaosioiden välillä käymme läpi oikein-väärin -väittämiä. Itse tulostin Eviran sivuilta tärkeimpiä kohtia lopetukseen ja teurastukseen liittyen, ja käyn parhaillaan kyseisiä monisteita läpi yliviivauskynän kanssa. Luentomateriaaleihin sisältyy muutamia kuvia eläinten hyvinvointiin liittyen, joissa toimitaan ilmiselvästi väärin. Mikäli kiinnostusta on, voin myöhemmin kirjoittaa postauksen aiheesta tärkeimpiä kohtia läpi käyden.

Alla olevista linkeistä pääset lukemaan tietoa eläimen lopetuksesta ja teurastuksesta. Eviran sivuilta löytyy useita lisälinkkejä aiheeseen liittyen, alla vain muutamia esimerkkejä.


Eläimen lopetus on suoritettava siten, että eläimelle ei aiheudu tarpeetonta kipua, tuskaa tai kärsimystä ja että muille eläimille aiheutuva häiriö on mahdollisimman vähäinen.  - Eläinsuojeluasetus: Eläinten lopetus, yleiset vaatimukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti