lauantai 26. maaliskuuta 2016

#32: Rämäpäiden pääsiäisrieha

Rämäpäiden pääsiäisriehassa ei ilmeitä ja mielipiteitä säästelty.

Pojat saivat eilen leikkiseuraa Batmanin siskosta Almasta ja tämän kaverista, shelttimix Tyynestä. Kaverukset juoksivat kilpaa, painivat ja rähisivät leikkisästi toisilleen. Erityisesti sisarukset Alma ja Batman painivat keskenään sekä roikkuivat toistensa selässä. Alle vuoden ikäinen Tyyne-neiti oli välillä hämillään, kun kaikki kolme kaveria halusivat haistella ja leikkiä hänen kanssaan. Vikkelänä neitinä Tyyne kuitenkin poistui ahdistavista tilanteista korvat lepattaen, eivätkä muut koiruudet tahtoneet pysyä tytön perässä alkuunkaan.

Batman on yleensä aina painimatseissa alimmaisena.

Nemon tärkein tehtävä oli huolehtia omista luistaan ja leluistaan, ettei vikkelä Tyyne-neiti vain vahingossa ehtinyt niitä varastamaan. Tämän ohessa nuoriherra paimensi muuta porukkaa haukkuen ja rähisten. Allekirjoittaneen lähelle eksyneet koirakaverit saivat nopeasti lähdön, kun mustasukkainen Nemo suorastaan kimpaantui ja esitteli komeaa hammasrivistöään.

Välillä rämäpää-porukan meno jo hidastui ja näytti siltä, ettei juokseminen ja leikkiminen enää kiinnostakaan. Hetken aikaa ympäristöä tarkkailtuaan ja kevään tuoksuja haisteltuaan kaverukset innostuvat kuitenkin uudemman kerran riehumaan.

Sisarukset painimassa ja kalistelemassa hampaitaan.

Alman ja Tyynen lähdettyä takaisin kotiin pojat köllähtivät omalle sohvalleen pitkille päikkäreille. Juokseminen ja riehuminen taisivat imeä tehokkaasti mehut myös vierailijoista, sillä tyttöjen omistajan kertoman mukaan myös heillä pötkähdettiin nukkumaan välittömästi kotiin päästyä.

Viimeisimmästä leikkikerrasta olikin jo vierähtänyt jonkin aikaa, joten tämä pääsiäisrieha teki varmasti hyvää kaikille koirille. Kuten jo aiemmin olenkin harmitellut, haluaisin koirille leikkikaverin tai useamman niin usein kuin mahdollista. Leikkiminen ja painiminen tuovat hyvää vaihtelua liikuntaan ja haastavat lihaksistoa aivan eri tavalla, kuin perinteinen lenkkeily.

Viimeaikoina koirat ovat päässeet liikkumaan paljon hangella niin omalla takapihalla kuin läheisillä kelkkareiteilläkin, jolloin ne joutuvat hieman tarkemmin keskittymään tasapainonsa ylläpitämiseen. Toivottavasti hanget kestävät kävelyä vielä pitkään, sillä molemmat pojat nauttivat metsässä liikkumisesta, jänisten papanoiden etsimisestä sekä keväisiin tuoksuihin tutustumisesta. 

Pari päivää sitten tutustuin netissä koirien painoliiveihin, joihin voi itse lisätä painoa tarpeen ja edistymisen mukaan. Olen harkinnut tällaisen painoliivin hankkimista Batmanille, mutta ennen ostopäätöksen tekemistä pitänee perehtyä tarkemmin liivin käyttöön ja sen kanssa treenaamiseen.

Lyhyesti virsi kaunis. Seuraavan kerran luvassa on todennäköisesti fiiliksiä työssäoppimisjakson alkamisesta ja lehmien hoidosta sekä mahdollisesta inssiajosta.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti