sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

#44: Vastauksia kysymyksiin

Millä perusteella päädyit nykyisiin koiriisi?

Batmanin kohdalla meillä ei oikeastaan ollut mitään virallisia kriteereitä koiran hankkimisen suhteen. Ainoana perusteena oli löytää riistaverinen, mielellään jänistä ajava tai lintua haukkuva koira silloisen vanhan nartun kaveriksi ja isäni metsästyskumppaniksi. Aikamme sopivaa pentua etsittyämme luovutimme hetkeksi, sillä erään pennun kohdalla olimme tulla huijatuiksi ja sopivia ehdokkaita oli muutenkin tarjolla melko vähän. Muutamaa viikkoa myöhemmin isäni oli kuitenkin nähnyt ilmoituksen pentueesta, jota he sitten tuttavapariskunnan kanssa olivat salassa käyneet katsomassa. Itse en koskaan nähnyt pentuetta livenä, vaan valitsin meille tulevan pennun kahden uroksen joukosta videoiden perusteella - ja niin meille tuli Batman.

Vanhan narttumme poismenon jälkeen meillä ei alunperin ollut tarkoitus ottaa toista koiraa , vaan ajattelimme kokeilla, josko Batman pärjäisi hyvin yksinään. Muutamaa päivää myöhemmin eksyin kuitenkin selailemaan tori.fi -sivuston pentutarjontaa, ja törmäsin myynti-ilmoitukseen kahdesta sekarotuisesta pystykorvan pennusta. Soitin asiasta isälleni ja sanoin kutakuinkin näin: "Torissa on ilmoitus kahdesta urospennusta Joensuussa, käy katsomassa kun ehdit". Isäni oli lukenut ilmoituksen heti ja soittanut pentujen omistajalle. Ilmoitus oli ollut tuolloin netissä vain vajaan tunnin ja toinen pennuista oli jo varattu hetkeä aiemmin. Isäni varasi jäljelle jääneen pennun meille välittömästi ja he sopivat, että voimme mennä katsomaan pentuja tulevana keskiviikkona, eli vain parin päivän kuluttua puhelusta. Luovutus taas oli sovittu siitä parin päivän päähän perjantaiksi.

Oikeaan paikkaan saavuttuamme ehdimme olla sisällä arviolta pari minuuttia, kun meille ilmoitettiin, että voisimme ottaa pennun mukaan heti - myös toisen pennun tulevat omistajat olivat paikan päällä, joten pojat pääsisivät lähtemään uusiin koteihinsa yhtä aikaa. Emme ehtineet nähdä pentujen vanhempia, emmekä siinä hetkessä tajunneet niiden perään kyselläkään. Pentujen omistajat antoivat mukaamme papuja, pari lelua ja rievun, jossa oli veljen ja emon hajuja mahdollista ikävöintiä varten. Koko tilanne oli ohi noin kymmenessä minuutissa, joten Nemon ostimme suoraan sanottuna kuin sian säkissä.

Unelma-ammatti?

Tällä hetkellä näen itseni työskentelemässä eläinten parissa, joskaan en vielä tiedä, millä tavalla. Loppujen lopuksi en usko viihtyväni pidemmän päälle lomittajan työssä, joten voi olla, että suuntaan muunlaisiin työtehtäviin tai jatkan opiskelua eläintenhoitajan paperit saatuani. Kuka tietää, ehkä minusta tulee eläinalan yrittäjä jossain täysin uudenlaisessa muodossa.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Aivan ensimmäiseksi aion suorittaa koulun kunnialla loppuun, jotta voin paremmin suunnitella tulevaisuutta sen jälkeen. Pitkällä tähtäimellä ajatuksena on jatkaa mahdollisesti opiskelua esimerkiksi agrologiksi etäopiskelun merkeissä.

Oletko parisuhteessa? Jos kyllä, näetkö itsesi kumppanisi kanssa vielä 5-10 vuoden päästä? 

Kyllä, olen onnellisesti parisuhteessa. Meillä on paljon samanlaisia elämänarvoja ja ajatuksia, joten uskon, että meillä on valoisa tulevaisuus edessämme - joten kyllä, näen itseni yhdessä hänen kanssaan vielä 10 vuoden kuluttua!

Kuinka hevosharrastuksesi ja saliharrastus jaksavat?

Hevosharrastus jakselee tällä hetkellä oikein hyvin, sillä aloitin pari viikkoa sitten käymään eräällä yksityistallilla, jossa hoidan ja liikutan tallinomistajan 10-vuotiasta suomenhevostammaa. Tamma on ollut nyt jo pidemmän aikaa lomalaisen roolissa omistajan kiireiden vuoksi, joten sen kunto on melko huono ja huoleton laidunelämä näkyy lievän ylipainon muodossa. Kuntokuuri on nyt vasta alkutekijöissään, mutta olemme jo hyvin päässeet tutustumaan toisiimme niin maastakäsittelyn kuin ratsastuksenkin merkeissä. Elokuussa eroahdistuksesta kärsivän laidunkaverin lähtiessä takaisin kotitallilleen pääsemme tamman kanssa maastoilemaan mielin määrin, joten viimeistään siinä vaiheessa alkaa ylimääräinen rasvakin tirisemään.

Salilla treenaan tällä hetkellä vaihtelevasti bodaillen ja voimaillen. Haluaisin palata takaisin crossfit-treenien ääreen, mutta edelleen kipuilua jatkava alaselkä ainakin toistaiseksi jossain määrin estää sen. Aion suunnata uudelleen osteopaatin käsittelyyn heti, kun rahatilanne sen sallii, joten uskon, että alaselän kivut saavat silloin kylmää kyytiä. Salilla käynnin ohessa käyn juoksemassa koirien kanssa 1-4 kertaa viikossa, ja kuntoni onkin niiltä osin kasvanut hurjasti kevään ja kesän aikana.

Onko sinulla sisarusia? Entä hyvät välit perheeseen?

Minulla on sekä pikkusisko että pikkuveli, jotka ovat keskenään kaksoset. Meillä on ikäeroa 3 vuotta. Perheen kanssa minulla on hyvät välit, ja esimerkiksi nyt lomalla vietänkin suurimman osan ajastani täällä vanhempieni luona silloin, kun poikaystäväni on töissä.

Onko kaveri/ystäväpiirisi laaja vai suppea? Oletko sosiaalinen tutustuessasi uusiin ihmisiin? Onko sinulla paljon ystäviä?

Ystäväpiirini on todella suppea, sillä minulla on vain muutama ystävä, joihin voin todella luottaa. Kavereita ja "hyvänpäiväntuttuja" onkin sitten todella paljon, mutta nykyään olen todella vähän tekemisissä muiden kuin oikeasti tärkeiden ja rakkaiden ihmisten kanssa. Opiskeluporukan kanssa viihdyn todella hyvin koulussa, mutta muuten emme vietä aikaa keskenämme. Uusiin ihmisiin tutustuessani saatan aluksi olla hieman etäinen ja vetäydyn helposti kuoreeni, mutta ajan myötä ikään kuin puhkean kukkaan ja uskallan tuoda itseäni ja mielipiteitäni hyvin suorasti esille. Koulussa uusiin ihmisiin tutustuminen voi viedä huomattavasti enemmän aikaa kuin esimerkiksi kaveriporukassa.

Mitä tahdot elämässäsi saavuttaa - LIFE GOAL?

Haluan saada opiskelut huolella kuntoon ja perustaa mahdollisesti oman eläinalan yrityksen. Haluan muuttaa maalle ja perustaa perheen yhdessä poikaystäväni kanssa. Haluan hankkia vinon pinon eri eläinlajien edustajia esimerkiksi juuri oman yrityksen merkeissä - sekä tietysti omaksi ilokseni ja harrastukseksi. Toisinaan haaveilen myös kasvattajan työstä jonkin suomalaisen alkuperäisrodun parissa.

Mihin kaupunkiin haluaisit muuttaa asumaan ja miksi?

Tällä hetkellä en koe kaipaavani suuria muutoksia asuinpaikan suhteen. Kun joskus muutamme maalle omakotitaloon, toivon uuden asuinpaikan sijaitsevan jossakin Joensuun läheisyydessä - tai mahdollisesti vaikkapa ihan tässä Uimaharjun liepeillä.

Oletko tyytyväinen elämääsi?

Tällä hetkellä olen hyvinkin tyytyväinen elämääni. Tottakai haluaisin jo ostaa oman talon ja päästä suunnittelemaan oman yrityksen perustamista sekä hankkia kotieläimiä, mutta samalla tiedostan, että kaikkien edellä mainittujen asioiden aika on vielä joskus. Tällä hetkellä tärkeintä on keskittyä opiskeluun ja omien taitojen kehittämiseen.

Mitkä ovat mielestäsi onnellisuuden avaimet elämään? 

Positiivisuudella ja päättäväisyydellä pääsee pitkälle. On turha jäädä murehtimaan menneitä asioita tai jotain sellaista, johon ei itse ole voinut konkreettisesti vaikuttaa. Tärkeintä on pyrkiä elämään hetkessä ja tehdä niitä asioita, jotka tekevät onnelliseksi. 

Pariskuntien on muistettava ottaa niin yhteistä kuin myös omaa aikaa aina silloin tällöin. Itse esimerkiksi nautin kovasti siitä, kun saan suunnata auton nokan kohti tallia ja huudattaa radiota täysillä ilman, että kukaan muu on siinä hetkessä läsnä. Tallilla saan touhuta itsekseni hevosen kanssa mitä milloinkin tekee mieli ja putsailla varusteita nauraen randomilla valitulta radiokanavalta tuleville haastatteluille ja biiseille. Oman ajan vaaliminen on todella tärkeää henkisen jaksamisen kannalta. Kumppanisi ei välttämättä syty kaikista niistä asioista, joista sinä nautit eniten. Älä kuitenkaan anna sen häiritä, vaan käännä se ennemminkin voimavaraksi ja sellaiseksi jutuksi, joka on vain sinua itseäsi varten.

Onnellisuuteen vaikuttavat merkittävästi myös ympärillämme olevat ihmiset. Älä siis turhaan haaskaa aikaasi ja energiaasi ihmisiin, jotka eivät ole sinun ystävyytesi arvoisia. Panosta sen sijaan siihen, että sinulla on edes pari oikeasti hyvää ystävää, joille voit kertoa kaiken. Itse halusin nuorempana kuulua isoon kaveriporukkaan ja tuntea olevani tärkeä, mutta lopulta tajusin, että ollakseni tärkeä minun on keskityttävä niiden muutamien hyvien ihmissuhteiden vaalimiseen kymmenien keskivertojen sijaan.

Loppujen lopuksi jokaisen on itse löydettävä ne tekijät, jotka merkitsevät juuri omassa elämässä. Ei ihmistä tee pidemmän päälle onnelliseksi viikonloppuna odottavat bileet tai kolmen viikon mittainen kesäloma, vaan ne arjen pienet asiat ja yksityiskohdat. Kun keskityt tähän meneillään olevaan hetkeen ja päivään, löydät varmasti jo monta avainta onnellisuuteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti